Közélet

2022.05.16. 19:30

Az egész tanévet végigkíséri az évforduló

Május 27-én ünnepre készül a Gödrei Körzeti Általános Iskola, ugyanis ebben a tanévben ünnepli fennállásának 275. évfordulóját.

Zs. K.

Fotó: Bencsik Ádám

 

 

 

 Lakosné Németh Erika intézményvezető elmondta, a tanévet teljesen végigkíséri az ünnep. Ez alkalomból a gyerekek, a szülők, és a pedagógusok ősszel 275 növényt ültettek a tankerület által felújított pálya köré és támfalába – szülői és pedagógusi felajánlásból, önkormányzati támogatással. Ezen kívül az évfordulóhoz kapcsolódóan a gyerekek gyalogosan, futva, és kerékpározva folyamatosan gyűjtik a tanév során a kilómétereket (275 km a cél) kirándulásokon, testnevelésórákon. A kerékpárokat, amelyeket az iskola 2014-ben nyert pályázaton, a Nyugat-Hegyháti Önkormányzati Társulás támogatásával, Jusztinger Lajos segítségével újították fel. 
 

 

Az óvodások – leendő iskolások – számára hagyományteremtő szándékkal rajzversenyt hirdettek Baktay Patrícia művésztanár emlékére, emellett az iskola Facebook-oldalán folyamatosan mutatják be a korábbi tablókat. A május végi ünnepséget sokan támogatják, a gödrei önkormányzat például készíttetett egy tűzzománc emléktáblát, amely az iskola logóját ábrázolja a 275-ös évszámmal, emellett a diák­önkormányzat támogatásával időkapszulát készítettek, a Gödrei Német Nemzetiségi Önkormányzat pedig az ünnepség állófogadásának költségeit vállalta magára. 
 

Készült egy kiadvány is az iskola 275, a német nemzetiségi oktatás 40 éves évfordulójára, amelybe visszaemlékezést írt Weich József, aki 1977–1985 között volt a gödrei iskola igazgatója, valamint Gelencsér Gábor, aki 1985-től 2010-ig vezette az intézményt. 
 


 

Méltó ünnepség

A 275. évfordulóhoz kapcsolódó ünnepség május 27-én, 17 órakor kezdődik, amelyre várják az iskolához kötődő volt diákokat, pedagógusokat, intézményi dolgozókat. A köszöntőbeszédek után ünnepi műsor, majd táblaavató következik. Ezután a résztvevők megtekinthetik az iskola múltját bemutató kiállítást, és hangversennyel kedveskednek az érdeklődőknek. Este 20 órától vízijátékkal és utcabállal várják az ünneplő közönséget. 

Képünk illusztráció.
 

Címkék#évforduló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!