Közélet

2010.06.26. 09:14

A címzetes apát emlékét tér őrzi vasárnaptól

Az egész hétvégén ismét különleges programokkal várják a Zengővidék központjába a vendégeket, s persze a helyieket is. Tegnap, péntek délután például ismét kezdetét vette a „Kerek egy esztendő” című programsorozat, amelyet havonta egyszer tartanak.

K. E. I.

A rendezvény során a Zengővidék hagyományainak, jellegzetes ételeinek a felelevenítését, továbbadását szeretnék megvalósítani – nem utolsó sorban azért, hogy a pécsváradiak vendégeiket akár egy tál helyi étellel tudják fogadni.

Vasárnap délelőtt a Várvásárra várják az érdeklődőket az egykori monostor csapóhídján, ahol az ügyes kezűek maguk is alkothatnak. A vár felfedezése és az ebéd elfogyasztása után rendhagyó eseményre invitálják a vendégeket: Mott János címzetes apát, a pécsváradiak által nagy tiszteletnek örvendő plébános emlékére avatnak teret és emlékkövet, egy bensőséges ünnepség keretében, 15 órától. A rendezvényen egyúttal a múltőrzés és az összetartozás példáját is ünneplik, hiszen a teret tavaly közösségi munkával, széleskörű összefogással hozták rendbe a helyiek. S a közakarat döntött arról is, hogy Mott Jánosnak az egykori német városrészben, a közösen felújított téren állítsanak örök emléket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!