Közélet

2011.02.25. 07:55

A cipőgyári állásába került, hogy szóvá tette a hideget?

Hat fokban, zord, nehéz körülmények között dolgoznak a munkások az egyik szigetvári cipőgyárban.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az egyik kereskedelmi rádió által is megszellőztetett információ szerint a körülményekről nyilatkozó hölgy eddig havonta hosszabbított munkaszerződését márciusra már nem újította meg a társaság. A Dunántúli Napló értesülése szerint az ügyben hivatalból indított vizsgálatot a Baranya Megyei Munkaügyi Főfelügyelőség. Az ellenőrzés a tények rögzítésénél, a jegyzőkönyvek kiállításánál tart, részleteiről még nem tájékoztattak. Az eset hírére a munkavállalói érdekképviselet is megkereste lapunkat.

– A szóban forgó munkahelyen – tudomásunk szerint az egykori cipőgyár területén működő Lear Kft.-nél – nincs szakszervezet. Ilyen helyzetben azonban, ha a munkavállalók felhatalmazást adnak rá, tárgyalást kezdeményezünk a tulajdonossal, illetve hivatalból kérjük a munkaügyi felügyeletet, hogy a munkakörülmények és a felmondás – a szerződés meg nem újítása –, mellett részletesen vizsgálja a szerződéseket, a munkanormát, a szabadságok kiadását, a bérek kifizetését – tájékoztatott Benke Norbert, az MSZOSZ Baranya megyei vezetője.
Az üzem tulajdonosát tegnap nem sikerült elérnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!