Közélet

2015.01.06. 17:31

A családokra figyel a közösségi program

Kedvező tapasztalatokkal, jó eredményekkel működik a szigetvári kistérség Gyerekesély Programja: a terület 46 települése hátrányos helyzetű gyermekeinek és családjainak felzárkóztatását tűzte ki célul.

K. E.

A projekt keretében jöttek létre a Biztos Kezdet Gyermek- és Közösségi Házak a mikrotérségekben, melyek hosszú távú célja a hátrányos helyzetű családok és gyermekeik jövőbeni felkészültségének javítása, a hátrányos helyzetből fakadó hátrányok mérséklése és a kirekesztődés megelőzése. Négy mikrotérségben létesültek házak: Patapoklosiban, Gyöngyösmelléken, Mozsgón, Mozsgó-Alsószőlőhegyen. Amíg a közösségi házak a teljes lakosságnak kívánnak szolgáltatni, addig a Biztos Kezdet Gyermekházak speciálisan a 0–5 éves korosztályra és szüleikre fókuszálva nyújtanak segítséget.

A program speciális eleme egy komplex egészségügyi szűrést megvalósító kampány, aminek a mikrotérségekben élő, elsősorban egészségügy rendszerén kívül rekedt lakosság szűrése a kiemelt célja.

A pályázat a térség közoktatási intézményeinek öt szociális munkást biztosít, akik az oktatási intézményekkel szorosan együttműködve végzik tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!