Közélet

2014.12.03. 17:28

A felsőoktatás és a gazdaság innovációs együtműködése Pécsen

Közös innovációs ügynökséget hoz létre a Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara.

K. E. (Dunántúli Napló)

A konkrét napi együttműködés megkönnyítése, valamint a 2014–2020 közötti uniós pályázati időszakra történő felkészülés támogatása, emellett a K+F és innovációs tevékenység jelentős növelése érdekében közös innovációs ügynökséget hoz létre a Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. Az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot dr. Bódis József, a PTE rektora és dr. Kéri István, a kamara elnöke írta alá tegnap.

A Pécsi Tudományegyetem az elmúlt időszakban a régió számos önkormányzatával és cégével írt alá és készít elő megállapodást az innovációs tevékenységének erősítése, támogatása érdekében, hogy a regionális cégek új termékekkel és szolgáltatásokkal jelenhessenek meg a hazai és nemzetközi piacokon.

A kezdeményezés kapcsán dr. Kéri István hangsúlyozta, hogy mivel a kormányzati politikában egyaránt kiemelt szerepet kap a gazdaság és a felsőoktatás fejlesztése, az együttműködés mindkét igényre reagál. Dr. Bódis József szerint a PTE-n elismerten magas szintű elméleti tudományos munka mellett a közös munka nagyon komoly előrelépést eredményezhet a gazdaság számára hasznosítható alkalmazott kutatások terén.

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!