Közélet

2015.06.13. 13:26

A fideszes Tiffán a neten ugrott neki a független Marenicsnek

Nem énekelték el a Himnuszt a siklósi vár avatásakor, ezen dühödött fel a térség országgyűlési képviselője. Tiffán Zsolt egy, azóta törölt Facebook-bejegyzésben a vár kiszervezését célzó pályázatot és Siklós vezetését is élesen bírálta.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

„2015-ben itt tart Siklós... Bratyizós, vurslis, középszerű bolsevik szinten... Pitiáner, egykor esküdt ellenségek, kommunisták és indokmagyarok bűzös játékszerévé válik ez a nagymúltú város, melynek ékszerét háttéralkukban megkövesedett akárkik akarnak 15 vagy 20 évre levinni a csirkepaprikásos mélybe.” – írta hétfő késő esti, azóta törölt Facebook-posztjában Tiffán Zsolt.

A térség országgyűlési képviselője így folytatta: „Arra kérek minden jóérzésű siklósi polgárt, ne hagyja, hogy laza állkapcsú milliárdosok martaléka legyen a Siklósi vár! (...) A vár Felügyelőbizottságának elnökeként mindent el fogok követni, hogy ez ne történjen meg! Holnaptól elindítunk egy vármentő programot a net-en.”

Tiffán azzal indít, hogy a vár felújítása miatt szervezett ünnepségén nem játszották el a Himnuszt. Kérdőre vonta a városvezetést, de azt mondták, a fanfárok miatt maradt el. A mellékelt fotón ő, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Marenics János siklósi polgármester volt látható, egyértelműbbé téve, kire utalt.

Próbáltuk megszólaltatni Tiffán Zsoltot, és a beharangozott vármentő program mellett arról is kérdezni, hogy arra utalt-e, Marenics háttéralkuk mentén akarja kiszervezni a várat, de nem kívánt nyilatkozni. Mojzes Tamás, a Fidesz siklósi frakcióvezetője érdeklődésünkre egyebek mellett azt írta, az országgyűlési képviselő szervezettségre, minőségre utaló megállapításait, felvetéseit építő jellegű kritikaként értelmezzük.

Marenics János: mindenki megszavazta a várpályázatot, még Tiffán Zsolt is

Nem tesz feljelentést a Facebook-poszt miatt Marenics János, de csak azért, mert törölte azt az országgyűlési képviselő, illetve mert a politikai kapcsolaton túl harmincéves ismeretség fűzi őket egymáshoz, közölte kérdésünkre a siklósi polgármester. Hangsúlyozta, ő nem ismerőse a Facebookon Tiffán Zsoltnak, de így is eljutott hozzá a hír, hiszen arról beszéltek a közösségi oldalon. Mindemellett azt mondta, jobban örülne, ha az efféle igaztalan, mindenféle alapot nélkülöző, késő esti internetes bejegyzésekre fordított energiáit a térség és Siklós felemelkedésére fordítaná a parlamenti képviselő.

Kiemelte: a siklósi képviselő-testület a vár kiszervezésére kiírt pályázatot ellenszavazat nélkül, az öt siklósi fideszes képviselő támogatásával fogadta el. Hozzátette: Siklós mintegy harminc nyertes uniós pályázatot bonyolított az elmúlt években, szabálytalanságot egyiknél sem állapítottak meg, ellenben rendszeresen dicséretet kaptak a lebonyolításért. A várpályázatot egyébként felügyelőbizottsági elnökként maga Tiffán Zsolt is megszavazta.

A 15+5 éves működtetésére kiírt pályázatra ketten jelentkeztek, ám egyikük nem teljesítette a hiánypótlást, ezért a következő fordulóban a talpon maradt pályázóval tárgyalnak csak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!