Közélet

2010.02.08. 19:25

A kamara összegyűjti a kártalanításra váró kereskedőket

Számos Király utcai, Széchenyi téri és Felsővámház utcai kereskedő szeretne kártalanítást kapni azért, mert az EKF köztér-felújítási projektjének munkái miatt jó ideje megközelíthetetlenek az üzleteik.

Cseri László

Mint arról már hírt adtunk, számos Király utcai, Széchenyi téri és Felsővámház utcai kereskedő szeretne kártalanítást kapni azért, mert az EKF köztér-felújítási projektjének munkái miatt jó ideje megközelíthetetlenek az üzleteik, a 2009 végi átadási határidőt pedig ez év júniusára módosították.

Többen bezárták boltjaikat, vannak olyanok is, akik már felélték minden tartalékukat. A megyei közgyűlés elnöke, Hargitai János is Páva Zsolt polgármesterhez fordult, mert a Széchenyi tér felújítása miatt egy időre be kellett zárnia a megyei önkormányzat épületében működő Café Koffeinnek, és csak részben maradhatott nyitva a Remekek Háza. A két tulajdonos közel hatmilliós kártérítésre tart igényt.

A Széchenyi tér kivitelezője, a Bayer Center az Irgalmasok utcai üzlettulajdonosoknak írt levelében a minap arról tájékoztatta az érdekelteket, hogy az utca Széchenyi tér és Teréz utcai szakasza február 15-től egy hónapig, az alatti szakasza pedig március 15-től ugyancsak egy hónapig munkálatok helyszíne lesz, és kéri az üzletek bezárását.

Papp Judit címzetes főjegyző lapunknak elmondta, az iparkamara vállalta, hogy összegyűjti a belvárosban működő, valamennyi érintett tulajdonos igényét, és akkor pontosan lehet majd látni, hogy milyen nagyságrendű kártérítésről lehet szó. Annak jogosságáról és kifizethetőségéről természetesen a közgyűlés dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!