Közélet

2008.06.28. 10:06

A képzések a tanulók elhelyezkedése érdekében

Sikeres tanévet zárt a megyei önkormányzat Mohácson működő óvodája, általános iskolája, speciális szakiskolája, nevelési tanácsadója, és gyermekotthona.

mb

A Kórház utcában található intézményben sajátos nevelési igényű gyermekek oktatását látják el, ahova Baranya minden részéből összesen százötven tanuló jár. A napközis rendszerű ellátás mellett gyógytestnevelést, beszédkorrekciós-foglalkozásokat is szerveznek, valamint szabadidős elfoglaltságokat is biztosítanak a diákoknak.

Az intézményben államilag elismert, OKJ-s szakmát is szerezhetnek a tanulók. A szakiskolában parkgondozó, a 9.-10. osztály elvégzését követően zöldség- és dísznövénytermesztő, valamint ápolási asszisztens és házvezetőnő-képzés is zajlik. A most zárult tanévben tizenkét végzős tett vizsgát, három szakmában. Közülük tíz tanuló szerzett képesítést. A szintén ingyenes, második szakképesítésre öt diák kérte felvételét.

A szakmák birtokában az iskolát elhagyó tanulóknak természetesen nagyobb esélyük nyílik az elhelyezkedésre is.
Az esztendő krónikájához tartozik az is, hogy fejlesztési támogatásból az elméleti és gyakorlati oktatáshoz nélkülözhetetlen eszközöket is tudott vásárolni az intézmény.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!