Közélet

2008.06.30. 10:17

A kézművesek mennek a turistákhoz a hajókra

A helyi kereskedők, vendéglátósok régi panasza, hogy ugyan egyre több óriási, száz méternél is hosszabb kirándulóhajó köt ki akár több napra is a város partjainál, a turisták náluk szinte egyetlen fillért sem költenek el.

M. B. (DN)

Ennek az a legfőbb magyarázata, hogy a luxusjárművek utasai egyrészt a hajókon minden földi jóval el vannak látva, másrészről, ha ki is lépnek a partra, akkor is szervezett programok várják őket. Azaz lényegében nincs miért a pénzüket a városban költeni.

Az önkormányzat többféle módon is próbál változtatni ezen a gyakorlaton, hiszen minden mohácsinak az az érdeke, minél többet megmutathasson a város a látogatóknak az értékeiből, s persze az sem utolsó szempont, hogy ezzel bevételhez is juthatnak a kézművesek és más alkotók. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot az utaztatásokat szervező céggel, és megállapodtak abban, hogy a jövőben a hajók fedélzetén kínálhatja portékáját néhány kézműves. Az egyezség egyelőre tizenhét alkalomra szól.

A további tervek között szerepel az is, hogy a kikötő melletti sétányon mutatós elárusítóhelyeket is felállítanak, ezzel is megpróbálják a helyi, jellegzetes kézművestermékeket megismertetni, és vásárlásra csábítani a hajók utasait.  

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!