Közélet

2015.01.23. 12:06

A kormányhivatal szerint nem a közfoglalkoztatás miatt mondott le Gyöngyfa polgármestere

„Le vannak sz…rva”, így reagált a kormányhivatal közleményére a gyöngyfai polgármester, aki korábban azt mondta, hogy azért mondott le, mert nem értett egyet a közfoglalkoztatási programmal.

mb, fotó: index.hu

Amint arról beszámoltunk, Németh István, Gyöngyfa polgármestere állítása szerint azért mondott le a posztjáról, mert nem értett egyet a közfoglalkoztatási programmal, ami „egy bűnszövetkezet, és nem kíván bűnrészességet vállalni” (az index.hu videót is készített a nagy port kavart bejelentésről).

Ehhez képest dr. Horváth Zoltán baranyai kormánymegbízott közleményében az áll, Németh István lemondásának „valós ok azonban egészen más. A polgármester az ellene indított önkormányzati eljárás miatt, annak befejezése előtt adta be lemondását.”

A Királyegyházai Közös Önkormányzati Hivatal (ehhez tartozik Gyöngyfa is) körjegyzője érdeklődésünkre azt mondta, méltatlansági eljárás indult az akkor még hivatalban lévő polgármester ellen. Ennek oka, hogy az önkormányzati törvény szerint csak köztartozásmentes személyek lehetnek képviselők, polgármesterek – és az ilyen személyeket tartalmazó adatbázisban nem szerepelt Németh István. Ezért indult az eljárás, a szakbizottság január 7-én ült volna össze, előtte viszont lemondott Németh István.

Megnéztük a NAV nyilvános, a jelentős, tízmillió forint feletti tartozással rendelkezőket tartalmazó szeptemberi listáját – azon viszont szerepel a volt gyöngyfai polgármester.

A volt polgármester felháborodva fogadta a kormányhivatal közleményének hírét, azt mondta, „le vannak sz…rva”. Hozzátette, nem tud ellene indult eljárásáról, tartozása nincs, ha pedig mégis van, ha esedékes lesz, kifizeti. Megjegyezte azt is, nem érti, miért nem a közfoglalkoztatást érintő, általa elmondott visszaélések miatt indul eljárás, nyomozás. „Ez Magyarország”, mondta.

Címkék#Gyöngyfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!