Közélet

2016.10.09. 17:26

A legszebb falu: Feked a döntőben

A Magyarország legszebb fekvésű faluját kereső online verseny első fordulója után Feked képviseli Baranyát az Origo.hu szavazásán.

Nógrádi L.

A kezdeményezést azért indították, hogy a turizmus fősodrától távolabb eső kistelepülések értékeire is felhívják a figyelmet. Mint arról korábban beszámoltunk, minden megyéből 3-3 települést javasolhattak, Baranyából Fekedet, Kovácsszénáját és Palkonyát nevezték a felkért helyi döntéshozók és turisztikai szakemberek. A múlt héten lefutott voksolás végén a győztes a 203 lakost számláló Feked lett, az összesen 24.926 szavazat 48 százalékát, 11.860-ot gyűjtöttek. Az 55 fős Kovácsszénája 8773 szavazatot, a 282 lelkes Palkonya pedig 4293-at kapott – így a 19 települést megversenyeztető döntőben Feked képviseli a megyét.

Az országos szavazásban egyébként a baranyai települések a középmezőnyt képviselték, de akadt furcsaság is – Békésben és Bács megyében is volt olyan település, amelyre pillanatok alatt szavazatok ezrei futottak be. Az Origo szakértőinek megállapítása szerint csalási szándékkal manipulálták kívülről az internetes szavazást. Ezektől a szabálytalan szavazatoktól azóta megtisztították az eredményeket, a baranyai településeknél pedig nem merült fel a manipuláció gyanúja. A csalásnak egyébként nem sok értelme van, hiszen az internetes verseny egyszerű szimpátiaszavazás, valódi tétje nincs. A portál a győztes faluról helyszíni riportot készít, de a médiafigyelmen kívül díj vagy jutalom nem jár a címmel.

A döntős szavazás a szervezők tájékoztatása szerint – már egy megújult, az automatizált voksolást kizáró rendszerrel – vasárnap indul az Origo.hu portálon és négy napig tart majd, eredményt a jövő hét végén hirdetnek.

Címkék#Feked

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!