Közélet

2012.03.18. 18:31

A nap fotója: cirkuszból szökött állatok a pécsi négysávoson

Négy állat, két láma egy teve és a zebra szökött meg Pécsen a Siklósi úton állomásozó cirkuszból vasárnap délután. Mint a Dunántúli Napló munkatársa megtudta: a növényevők véletlenül meglátták az oroszlánokat, ezért kezdtek menekülni.

bama.hu, H. K. (Dunántúli Napló)

A fényképet beküldő olvasónk vasárnap délután öt órakor a pécsi Siklósi úton autózva egy zebrát látott az úton, de – ahogy mondta –, nem az aszfaltra festve, hanem a sávok között galoppozva.

Kiderült, hogy a közeli hipermarket mellett állomásozó cirkuszból szökött el négy állat, két láma egy teve és a zebra. A patásokat a gondozóik pillanatok alatt befogták, személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Az eset másnapján a Dunántúli Napló munkatársa kereste meg a képeket beküldő olvasót. – Éppen a cirkuszba igyekeztem, mikor a Siklósi úton azt vettem észre, hogy két kisebb állat és egy teve fut a füves területről az autók közé a főútra. Elég izgalmas látvány volt. Aztán jött utánuk a zebra is – mondta el kérdésünkre Karátson Eszter.

Munkatársunknak nyilatkozva Eötvös Susy cirkuszi társigazgató elmondta, hasonló állatszökés még nem történt náluk. Az elkülönített vad-, illetve szelíd állatok között egy elválasztó elem szokta megakadályozni, hogy zavarják egymást. Azonban utolsó előadás lévén már megkezdték a bontást, s elvették ezt az elválasztót. Így az oroszlánok és a növényevők meglátták egymást, s utóbbiak a félelemösztöntől vezérelve az ellenkező irányba indultak. Az elszabadult állatok nem okoztak fennakadást a közlekedésben, bár kétségtelenül meglepték az autósokat.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] fotók: Karátson Eszter
[/caption]

– Láttam, hogy a gondozók, mint az őrült rohannak az állatok után, az egyik bekéretőzött egy autóba is. Rögtön üldözőbe vették az állatokat – mondta olvasónk. Pár perc múlva a benzinkútnál sikerült beérni a menekülőket, akik az idomár hívószavát meghallva megálltak, s hagyták visszavezetni magukat a helyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!