Közélet

2011.06.10. 15:10

A negyedben még a menzán is Zsolnayból esznek majd

Nyílt, egyszerűsített eljárású vendéglátó-ipari pályázatot hirdetett meg csütörtöktől a Zsolnay-negyedre a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., mint a negyed üzemeltetője.

B. A. (Dunántúli napló)

Hat vendéglátóegységet alakítanának ki a Zsolnay-negyedben, amelyeknek keresik üzemeltetőit. A Pécsi Galéria és látogatóközpontban egy kávézót, a sétányon egy művészkávézót és egy nívós éttermet, az Ifjúsági Házban egy büfét, a Tornyos Házban borozót, a déli egyetemi negyedben egy menzát találhatnak a látogatók szeptembertől.

Kérdésünkre ifj. Ruzsa Csaba ügyvezető elmondta, szerintük elégséges lehet a bő három hét a pályázatok beadására a július elsejei határidőig, nem beszélve arról, hogy azokat a zömében pécsi vendéglátósokat értesítették már, akikkel kapcsolatban álltak eddig. Találomra felhívtunk két pécsi cégvezetőt, egyikük volt is már helyszínbejáráson, másikuk viszont eddig csak várta a pályázati kiírást.

A vendéglátósok számára több mindent kikötnek, például azt, hogy csakis Zsolnay-készletből szolgálhatják ki a vendégeket, csak pécsi sört kínálhatnak, jórészt helyi és regionális, illetve szezonális alapanyagokat kell felhasználniuk, a helyi és regionális borok a kínálat minimum 80 százalékát kell, hogy alkossák.  

B. A. (Dunántúli napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!