Közélet

2015.11.02. 11:01

A pécsi állatkert igazgatója lemondását követeli az Állatmentő liga

Szombaton megszökött egy farkas a pécsi állatkertből, az állatot az intézmény igazgatója lőtte le a Tubesnél. Az állatvédők felháborodtak.

Forrás: allatportal.hu

Szatyor Miklós, a farkasnak korábban otthont adó pécsi állatkert igazgatója a sajtónak elmondta, hogy ő lőtte ki éles lőszerrel a szökött állatot.

Járókelők a Tubesnél vették észre az állatot, értesítették a rendőrséget, akik riasztották az állatkert illetékeseit. A farkas fenyegetően lépett fel és már sötétedett, ezért döntött Szatyor Miklós az éles lőszerrel való kilövés mellett.

A farkas szombaton délelőtt tíz óra körül szökött meg a kifutóját villanypásztorral is határoló két és fél méter magas kerítésen át, amikor egy gondozó az itatókat töltötte fel. Az állat pénteken két fajtársával együtt érkezett Olaszországból, eddig is állatkertben élt - írja az allatportal.hu.

A hírre a Pataki Gábor az Állatmentő Liga vezetője így reagált közösségi oldalán: "A Pécsi állatkert igazgatója már 2008-ban is bizonyította,hogy az Állatokat tényleg tárgynak tekinti. Az Állatmentő Liga vezetőjeként lemondásra szólítom fel és kérem a többi egyesület vezetőjét csatlakozzon mellénk."

Pataki Gábor véleménye szerint olyat kellett volna megkérni a befogásra aki nem fél az állatoktól. Sokan szóltak hozzá a témához, a legtöbben azt nem értik, hogy miért nem altatólövedéket használtak a farkas esetében.
Szatyor Miklós ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a farkas túl messze volt az altatólövedék használatához.

Az ügyben petíciót is indítottak.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!