Közélet

2016.09.22. 17:24

A pécsi úszó kivívta az aparhantiak megbecsülését

Ünnepi testületi ülést tartottak Aparhanton, amelynek az olimpiai bronzérmes pillangóúszó, Kenderesi Tamás volt a díszvendége.

Balázs László (Tolnai Népújság)

Rio de Janeiró-i olimpia 200 méteres pillangóúszó számában bronzérmet szerző fiatal úszó 11 órától az általános iskolában tartott élménybeszámolót. A gyerekek – akik kezükbe vehették az érmet – nehezen fogytak ki a kérdésekből, kicsit megvárakoztatva a polgármesteri hivatalban tartott hivatalos esemény résztvevőit. A mosolygós, közvetlen fiatalembernek mindenkihez volt egy szava, mielőtt elfoglalta volna helyét a pódiumon.

Csóka Attila polgármester az egyetlen napirendi pont ismertetése és megszavaztatása után – a héttagú testületből négy képviselő volt jelen – bejelentette, hogy Aparhant önkormányzatának képviselő-testülete a 33/2016 (09. 14.) számú határozata alapján díszpolgári címet adományoz a sport területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó Kenderesi Tamásnak. „Aligha szorul magyarázatra a választás” – mondta Csóka Attila, aki felidézte, hogy augusztus 10-én a község apraja-nagyja a tévékészülékek előtt szurkolt. Az előfutamban, majd az elődöntőben és a döntőben is egyéni csúcsot úszó 19 éves sportoló aranybetűkkel írta be a nevét Magyarország és Aparhant sportkönyvébe, tovább öregbítve ezzel a község hírnevét. A polgármester megemlítette, hogy mindenki – legyen szó kőművesről, festőről, pedagógusról – a saját területén akarja legjobbját nyújtani, hogy kivívja ezzel a közösség megbecsülését, elismerését. Kenderesi Tamásnak ez sikerült.

„Nagyon nagy megtiszteltetés számomra a díszoklevél és a plakett, köszönöm Aparhantnak. Az útnak még nincs vége, elég fiatal vagyok, van még előttem néhány olimpia, ott is szeretnék majd helytállni. Nagyon boldog vagyok” – mondta meghatottan Kenderesi Tamás, aki profi sportolóhoz méltón alkoholmentes pezsgővel koccintott a jelenlévőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!