Közélet

2013.05.15. 11:31

A POSZT-ra már állni fog az új pécsi lakatfal

Egy negyedéves pécsi egyetemista, Zöldhegyi Zoltán terveiből valósíthatják meg az új pécsi lakatfalat, miután az ő terveit találta a legjobbnak a szakmai és társadalmi zsűri.

B. A. (Dunántúli Napló)

Az új lakatfal a Sétatér elején, a Janus Pannonius utca végén áll majd, a fák közt, s ötven, mintegy két-két és fél méteres fém rudak kapcsolódnak majd egymásba hármasával. A lakatfal elkészítését és felállítását a pécsi Matró Kft. vállalta, a POSZT június 6-i megnyitójára időzítve.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A győztes pályamű
[/caption]

A zsűri elnöke Bachmann Bálint, a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar dékánja volt. Elmondta, hogy negyven pályázat érkezett, mindannyi a Pollackról. Pénzjutalmat a „dobogós” tervek kaptak, 70, 50, illetve 30 ezer forintot. A közönségdíjas terv készítője fákat ábrázoló fém köztéri szobrokban képzelte el az új lakatfalat.

A mesterképzés első évfolyamára járó, eredendően pécsi, ma már Pécsudvardon élő Zöldhegyi Zoltán érdeklődésünkre azt mondta, az elején tíz ötlete is volt, tanáraival, ismerőseivel is egyeztetett arról, melyik lehet a legjobb ötlet, a pontos helyszín pedig a pályázat benyújtási határideje előtti két hétben alakult ki, és ennek ismeretében véglegesítette a terveket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A győztes lakatfal-terv
[/caption]

Lakatot nem tett még a régi falra sem, és a két éve átadott bővítésre sem, de elképzelhető, hogy tesz majd a jövőben, nem csak az ő terveiből készült újra, de a régire is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!