Közélet

2015.05.06. 12:22

A PTE SZESZI tanulója a szakmák Európa Bajnokságán

Varga Tamás, a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola Szent-Györgyi Albert Tagintézményének 14. évfolyamos gyakorló ápoló tanulója is tagja annak a csapatnak, amely 2016-ban Magyarországot képviseli a svédországi Göteborgban.

bama.hu

A Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezett II. SkillsHungary Nemzeti Döntő, egyben a nemzetközi szakmai versenyek – EuroSkills és WorldSkills – hazai válogatója is volt.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett versenyen a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskolát – és a tanulók gyakorlati helyét, a szombathelyi  Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat – a Cieloszyk Anita, Csidei Viktória, Varga Tamás összetételű csapat képviselte.

A tanulók az első fordulón túljutva kerültek be az EuroSkill válogató budapesti döntőjébe, ahol Varga Tamás második helyezést ért el, amellyel kivívta magának a jogot a nemzeti válogatottban való szerepléshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!