Közélet

2015.03.15. 18:48

A szabadságunkért újra harcolni kell!

A borús, metszően szeles időben mintegy ezer ember jött össze vasárnap délelőtt a Kossuth téren március 15-ét ünnepelni.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

A hivatalos városi megemlékezésen a szónok dr. Gőzsy Zoltán, a PTE oktatója az ország felvirágoztatásáért zajló XIX. századelő akcióinak gyűjtő- és gyújtópontjának nevezte az 1848. március 15-i eseményeket, majd a Testvárvárosok terei iskola diákjai adtak műsort, s két tucatnyi hivatal, intézmény politikai szervezet koszorúzta meg a Kossuth szobrot.

Aztán a 48-as térre vonult át a sokadalom lovas huszárok vezetésével, ahol ugyancsak megkoszorúzták az emlékművet.

Baranyai kitüntettek március 15-e alkalmából

Széchenyi-díjas: Hebling János az MTA doktora, a PTE fizikusa, Kovács L. Gábor egyetemi tanár, a Szentágothai Kutatóközpont elnöke.

Kiváló művész: Lovas Pál táncművész.

Liszt Ferenc díj: Várdai István gordonkaművész.

Munkácsy-díjas: Colin Foster szobrász és Somody Péter festőművész.

Magyar Ezüst Érdemkereszt: Varga Márta a kormányhivatal mohácsi járási hivatalának gyermekvédelmi és gyámügyi ügyintézője.

Magyar Érdemrend Tisztikeresztje: Kovács Zsuzsanna a Pécsi Művészeti Gimnázium balettmestere.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje: dr. Fischer Ferencné dr. Dárdai Ágnes, a  PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója, valamint dr. Gerner Zsuzsanna, a PTE Germanisztikai Intézetének igazgatója.

Magyar Arany Érdemkereszt: Völgyesi Gyula, Kozármisleny korábbi polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!