Közélet

2011.04.22. 09:36

A Szebb Jövőért segítségét kéri a volt SZDSZ-es polgármester

Nem lehet már tovább elviselni a faluban és környékén uralkodó állapotokat, elsősorban három helyi roma család miatt, ezért a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület segítségét kérte Mali Zoltán, Drávapiski egykoron SZDSZ-es polgármestere.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Mali Zoltán, Drávapiski egykor SZDSZ-es polgármestere a faluban szeretné megalakítani a Szebb Jövőért Polgárőrséget, ehhez – segítséget kérve – már fel is vette a kapcsolatot a Jobbikhoz köthető Szebb Jövőért polgárőrség központi szervével.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gyöngyöspatán masíroztak (fotó: AS)
[/caption]

A polgármester mindezt saját internetes blogján jelentette be szerdán, a Dunántúli Napló ezt követően vette fel vele a kapcsolatot. Mali Zoltán szerint olyan mértékűvé vált helyben a bűnözés, főként három helyi roma család tevékenykedésének köszönhetően, hogy azt nem lehet már elviselni többé. Szerinte sajnos eddig nem tudtak e problémával (fa- és terménylopások, kisebb egyéb bűncselekényekről van szó, összességében azonban milliós nagyságrendű lehet a kár) mit kezdeni a területileg illetékes siklósi rendőrök.

A polgármester úgy véli, odáig fajultak a dolgok, hogy két napja egy terveik szerint Drávapiskin letelepedő családot támadtak meg cigányok. Pontosabban a család egy női tagját lincselték meg kis híján, aki a falut és az utcát fotózta – ma már nem szeretnének Drávapiskin letelepedni. Mali Zoltán szerint a közte és a három család közt megromló viszony oda vezethető vissza, hogy segít egy környékbeli településeken működő uzsorás kézrekerítésében, amely miatt nyomozás is indult már, s ez a „kamatos ember” az érintett családok egyik tagjának a testvére.

Babos Attila (Dunántúli Napló) Gyöngyöspatán masíroztak (fotó: AS) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!