Közélet

2010.03.10. 08:31

A teljes idei kínálat az Utazási Kiállításon

A főváros után most a baranyai megyeszékhelyre irányul az utazási szakma figyelme, a hét végén ugyanis Pécs ad otthont a 15. Utazási Kiállítás és Vásárnak.

K. E.

– A szakma nagy várakozással és bizakodással tekint a hagyományos utazási vásár elé, amit a tavalyi nehéz év után a kiállítók magas száma is jelez – mondta a pénteken nyitó háromnapos vásár sajtótájékoztatóján Vétek Jánosné, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke.

Prognózisát megerősítette Ferenczy Tamás, a vásárt rendező Fairexpo Kft. ügyvezetője is, aki arról számolt be, hogy várakozásaik szerint a közel száz kiállító mintegy hat-hétezer látogatóra számíthat a városi sportcsarnokban a vásár három napja alatt.

A teljes nemzetközi és hazai turisztikai kínálatot felvonultató rendezvény díszvendége idén a Balaton Régió lesz, amely a standján egész évre szóló tematikus ajánlattal ismerteti meg az érdeklődőket. Ugyancsak hagyomány, hogy az akciós lehetőségekkel, közönségprogramokkal tarkított vásár idején tartják Pécsett az Idegenvezetők Napját is. A 11. alkalomnak különös aktualitást ad az EKF éve, ezért március 13-án 10 és 10.30 órakor négy tematikus városnéző sétát is indítanak a Színház térről a pécsi idegenvezetők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!