Közélet

2016.06.09. 16:52

Afrika konferencia Pécsett: a kontinens problémái a fókuszban

Nemzetközi tudományos élet Pécsre költözött. Egyedülálló kutatóközpont működik a városban.

bama.hu

A mai Afrika és az afrikai politikai-gazdasági viszonyok és átalakulások megértéséhez sokoldalú társadalomtudományi ismeretekre és tudásra van szükség. A Pécsi Tudományegyetem felismerve ennek a kontinensnek a jelentőségét létrehozta az Afrika Kutatóközpontot, mely egyedüli képzési és kutatási lehetőséget biztosít Magyarországon a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány támogatásával.

Az Afrika Kutatóközpont célja, hogy legyen hazánkban olyan kutatási potenciál, s ennek kifejlesztésével párhuzamosan olyan szakemberképzés, amely képes kinevelni olyan szakembereket, akik értik és ismerik Afrika problémáit, egyben lehetőségeit.

Az Afrika Kutatóközpont és az Afrika Tanulmányok szervezésében idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre június 9. és 10-én Pécsett az African Studies Conference. Az idei nemzetközi rendezvény témája Afrika és a globalizáció: mit jelent a globalizáció Afrika számára, a folyamatban hogyan látja a világ Afrikát, és Afrika hogyan látja magát? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat a rendkívül sokszínű témakörökben felsorakozó előadók és előadások, melyek között megtalálhatók a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány szakemberei is.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!