Közélet

2015.04.30. 13:12

Alakformáló tornától a véradásig, avagy egészségnap a PTE SZESZI-ben

Formabontó módon, Egészségnap keretében búcsúztak a végzős diákoktól a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskolában.

bama.hu

Dr. Szabó Attila, az iskola igazgatója elmondta: „nincsenek illúzióink. Tudjuk, hogy egy kampányrendezvény nem változtatja meg az egészségmagatartást. Azonban alkalmas a figyelemfelkeltésre, az ismeretátadásra, arra hogy inspiráljon az egészségkárosító magatartások megváltoztatására. Nekünk, mint egészségügyi szakképző iskolának az is feladatunk, hogy a képzéseinken és tantárgyainkon túlmutatóan is beszéljünk az egészségről: más formában, más keretek között és más szempontok alapján is gondolkodjunk róla, mint amit az oktatás napi rutinja lehetővé tesz.”.

A forgószínpadszerűen megrendezett programok között volt bőrgyógyászati szűrővizsgálat és önvédelmi bemutató éppúgy, mint gombfoci- és csocsóbajnokság. A wellnessbüfében gyümölcsöket és wellness süteményeket szolgáltak fel. A rendezvény részét képező véradásra a városból is fogadták a véradókat, ezzel is erősítve az iskola és a település kapcsolatát.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!