Közélet

2015.06.01. 10:46

Amit tudni kell a fűtési időszak júniusi elszámolásáról

A PÉTÁV Kft. júniusban kezdi meg az elmúlt fűtési időszak elszámoló számláinak kibocsátását azon ügyfelei részére, akik év közben részszámlát (előleget) kaptak, és az elszámolási időszak végén kerül sor a fűtési költség felosztására. (x)

BAMA

A 2014/2015-ös fűtési időszak elszámoló számlái tartalmazni fogják az elszámolási időszak hőfelhasználásának mért adatait, a kiszámlázott előlegeket és a tényleges fűtési költség felhasználási helyre jutó díját, valamint a tárgyhavi díjtételeket (fűtés és meleg víz) is.

Júniusban kapnak elszámoló számlát azon ügyfelek, ahol a lakóközösség a lakások fűtött légköbmétere alapján számol el.

Ott, ahol a fűtési költség felosztása a hőleadókra felszerelt költségmegosztók szerint történik, javasolt a költségmegosztás adatait (leolvasott fogyasztási egység, korrekciós tényező, légköbméter/fogyasztás arány) ellenőrizni. Amennyiben abban hibát észlelnek, forduljanak a közös képviselőhöz, majd a költségmegosztást végző szakcéghez.

Ha a lakóközösség a felosztást elfogadottnak tekinti, akkor a közös képviselő feladata, hogy igazolt módon (minden oldalt aláírással és dátummal ellátva) eljuttassa a Pétávhoz a részarányokat tartalmazó listát. A jóváhagyott felhasználói részarányok birtokában tudnak – a megállapodás értelmében 45 napon belül – elszámolni a lakóközösségekkel.

A Pétáv tájékoztatja a költségmegosztással elszámoló ügyfeleit, hogy a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény végrehajtásáról szóló 157/2005. (08. 15.) Kormányrendelet 17/A-H. § rendelkezései szerint a jóváhagyott és társaságuk részére átadott felhasználói részarányok már csak a fűtési hőmennyiség felosztására, azaz a hődíjra vonatkoznak, az alapdíj minden esetben a fűtött légköbméter arányában kerül felosztásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!