Közélet

2009.03.20. 19:20

Angol filmet forgatnának a siklósi várban

Jó eséllyel filmforgatás helyszíne lehet a siklósi vár: angol producerek a napokban tartottak terepszemlét a városban, egy készülő tévéfilmhez keresik a legmegfelelőbb területeket hazánkban.

Wald Kata

Mint azt Balázs Csabától, a Siklósi Vár Kht. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, összesen tíz magyarországi műemlék szerepel a lehetséges helyszínek listáján: elsősorban gótikus templomok és várak, amik közül a film készítői válogatnak.

Siklóson a kápolna, a kőtár, a várpince és a Dorottya kert voltak elsősorban a várnak azok a részei, amelyek különösen elnyerték az angol szakemberek tetszését, ezekről rengeteg fotót is készítettek.

A produkcióról csak annyit tudni, hogy Ken Follett A katedrális című műve alapján készülne a tévéfilm, hogy kik lennének a szereplők, egyelőre – ahogy más egyéb részleteket sem – az angolok nem árulták el.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ken Follett regényét filmesítenék meg e díszletek között (fotó: Löffler Péter)
[/caption]A helyszíneken tapasztaltak alapján néhány héten belül megszületik a döntés: a forgatásokra, ami várhatóan két-három hónapig tart majd, a tervek szerint még ebben az évben sor kerülne.

Balázs Csaba kérdésünkre elmondta, ha a siklósi várra esik a választás, a látogatókat a film készítése különösebben nem zavarja majd: a kora esti órákban kezdődnének a forgatások, és csak a műemlék egyes részeit érintenék.

Készülnek a musical-re

Gőzerővel folynak A Tenkes kapitánya című musical nyári siklósi premierjének előkészületei. A napokban a díszlettervezők és a mobil lelátók építői tartottak helyszíni bejárást a várban. Mint ismeretes, a produkciót július 15-étől öt egymást követő napon mutatják be, előtte viszont több felvezető rendezvénye – például a Szent György napi borverseny – lesz a musicalnek. Szintén kedvcsinálóként, az egyik népszerű tévés műsorban a műben Veronikát alakító Brunner Márta az eredeti tervek szerint a siklósi várban főzött volna neves vendégeinek, a televíziós stáb azonban a hosszú utat nem vállalta.

Címkék#Siklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!