Közélet

2011.01.12. 08:17

Árkot ástak a Janus Pannonius utcában

Munkások törték fel a napokban a pécsi Janus Pannonius utca új díszkövét, éppen a lakatfalak közelében.

K. F.

A dolgot ugyancsak furcsállták az utcába betérők, hiszen alig fejeződött be az útfelújítás, amely része volt a Széchenyi tér rendbetételének, máris kábelcsere kezdődik. Hasonló történt tavaly az Uránvárosban, a Mecsek Áruház környékén, az EKF jegyében korszerűsített tér felavatása után is, holott általános szokás, hogy egy ilyen nagyszabású munka keretében a szolgáltatók ellenőrzik és szükség szerint kicserélik a föld alatt futó vezetékeket, csatornát, mindenféle közművet, hogy ne kelljen utólag szétverni az elkészült járófelületeket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az E.ON ígérte, hogy gyorsan végeznek és helyreállítják az utcát (fotó: Laufer László)
[/caption]

A Pécs Holding illetékese lapunkat arról tájékoztatta, hogy az utcában előre nem látható problémák okozták a gondokat, így kötelességük volt engedélyezni az útbontást. Az utca burkolata alatt futó egyik kábel ugyanis felmondta a szolgálatot, és három közeli épület maradt áram nélkül.

Az E.ON szakemberei ígérték, hogy gyorsan végeznek és helyreállítják az utcát. A munkavégzés közben a kivitelezőt arra utasították, hogy tegye szabaddá a törmeléktől a lakatfalak környékét, és a kiásott nyomvonalon át fektessen hidat, hogy a szerelmesek megközelíthessék a lakatokat. Hátha éppen ezen múlik valami...  

K. F. Az E.ON ígérte, hogy gyorsan végeznek és helyreállítják az utcát (fotó: Laufer László) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!