Közélet

2009.07.01. 07:51

Az édesanyjának köszönheti, hogy királynő lett

Az ország idei legszebb horvát hölgyének megválasztott pécsi lány tolmács szeretne lenni.

Babos A.

„Horvát származásomat, így tulajdonképpen a koronámat is édesanyámnak köszönhetem, aki egy baranyai horvát faluban született, Felsőszentmártonban” – fogalmaz Kovács Daniella, akit az ország legszebb horvát származású hölgyének választottak meg Szentlőrincen. A 21 éves csinos pécsi lány édesapja magyar. Bevallása szerint bár a pécsi horvát óvodába járt, egymásközt, otthon magyarul beszélnek. Igaz, miután kishuga most ugyanott óvodás, ahol ő volt egykor, újra többet hallani náluk is a legfontosabb szavakat.

A szentlőrinci versenyről édesanyja értesítette, aki lapunkban olvasott a megmérettetésről. Ő noszogatta Daniellát, hogy nevezzen be, ám – miután ő ezt nem tette meg –, barátja lépett helyette.

Az ELTE másodéves horvát szakos hallgatója bevallása szerint végig kételkedett magában, olyannyira, hogy az eredmény kihirdetése előtt sem igazán tudta, mit is keres egy szépségversenyen. Az ítészek azonban koronával szerették volna látni.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szépség Az ország idei legszebb horvát hölgyének megválasztott pécsi lány tolmács szeretne lenni
[/caption]

Korábban beszámoltunk arról, hogy vita előzte meg az első és a második, idei versenyt is: legyen-e bikinis felvonulás, végül egyik alkalommal sem vállalták. Daniella maga is csak azért egyezett bele később a jelentkezésbe, mert nem volt fürdőruhás szám. Nem kizárólag vallásos meggyőződéséből gondolja így, de azért is, mert szerinte egy ilyen jellegű versenyen a népviselet az autentikus. Amiatt is volt fontos ez számára, mert egy olyan viseletet öltött magára, amelyben egykor édesanyja táncolt.

Daniella eddig sem tervezte, és ezt követően sem tervezi, hogy szépségiparral vagy modellkedéssel foglalkozna, a színpad azonban érdekli, évekig játszott is egy amatőr színjátszókörben. Szlovén és orosz nyelvet is tanul, a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban pedig francia kéttannyelvű tagozaton érettségizett. Később tolmácsként szeretne dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!