Közélet

2015.04.10. 17:06

Az Ércbányász lakótelepet is rákötik a pécsi távfűtés hálózatára

Az elavult hőközpontok cseréje után ezúttal tíz távhővezeték-szakasz újul meg a megyeszékhelyen.

K. E. (Dunántúli Napló)

Mint Vida János, a PÉTÁV igazgatója elmondta, a pécsi távhőrendszer tíz elöregedett vezetékszakaszát korszerű, előreszigetelt vezetékekre cserélik, ezáltal javul az ellátás biztonsága, csökken az üzemzavarok valószínűsége, a karbantartási költség és a hőveszteség is. Összesen két kilométer hosszú vezetékszakasz újul meg, amely tovább javítja a távhőszolgáltatás versenyképességét. Az új beruházásnak köszönhetően a biztonságos és környezetbarát távhőellátásra kapcsolódik az Ércbányász lakótelep is.

– A lakótelep távhőre csatlakoztatásának egyik alapvető célja az elavult kazánházi berendezések kiváltása, az energiafelhasználás csökkentése – közölte a fejlesztés kapcsán Páva Zsolt polgármester.

A mostani fejlesztéssel kapcsolatos munkák jelenleg Uránvárosban a Páfrány utca és az Esztergár utca közötti szakaszon, Kovácstelepen a Páfrány utca és az Ércbányász utca közötti szakaszon folynak. A korszerűsítés 314,91 millió forintos állami önerő-támogatásban részesült.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!