Közélet

2014.07.29. 18:51

Az igazi kutyahűség: fél éve őrzi elhunyt gazdája házát Csöpi

A 8 éves keverék kutya a mai napig hazavárja elhunyt gazdáját Komlón. Már az altatás réme fenyegeti. Az állatbarátok mentőakcióba kezdtek.

Katus Eszter (Dunántúli Napló)

Legendás történetek szólnak arról, mennyire hűségesek gazdáikhoz a kutyák, hogyan áldozzák fel akár az életüket is a szeretett emberért. Legutóbb Budapesten történt egy szívszorító eset. A Beni nevű eb a fővárosi XVI. kerületben, az utcán lakott, miután gazdája meghalt, őt pedig csúnyán megverték az örökösök. A kutya nem tágított a környékről, hűségesen várta vissza szeretett gazdáját. A barátságos jószágot ugyan többen is megpróbálták befogadni, de néhány éjszaka után mindig visszakéredzkedett az utcára, oda, ahol utoljára látta a gazdáját. A Jókai lakótelepen élők végül úgy döntöttek, közösen viselik tovább a kutya gondját. Tíz évig élt így, és most halála után az önkormányzat úgy döntött, szobrot állít neki.

A sors azonban nem mindenkivel ilyen kegyes. Csöpi, egy 8 éves keverék kutya a mai napig hazavárja fél éve elhunyt gazdáját a Komló melletti Gesztenyésben. A magára hagyott állat hat hónapja állhatatosan őrzi a lakatlan portát. Amikor a tudomásukra jutott, a Komlói Állatvédő Egyesület tagjai megpróbálták elhozni onnan, és egy közeli családnál elhelyezni, azonban a kutya mindig visszaszökött volt otthonába. Távolról pedig minden hirdetés ellenére sem jelentkezett érte senki, így végül az az átmeneti megoldás született, hogy a kutyát a szomszédok és az állatvédők etették.

Hétfőn azonban elfogyott a türelem: telefonon értesítették az egyesületet, hogy kedden menjenek a kutya teteméért, mert jön az állatorvos elaltatni.

Az állatbarátok meghallván az ukázt, összefogtak, és mentőakcióba kezdtek. Kedd estig négy helyről jelezték, hogy átmenetileg befogadnák a kutyát, de végleges gazda egyelőre nem jelentkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!