Közélet

2012.04.25. 17:19

Balokány: a volt Pepita épülete is megújulhat

Megújulhat és civil központtá alakulhat a volt Pepita diszkó épülete a Balokányban, nyert ugyanis az e célra beadott pályázat – tájékoztatta a Dunántúli Naplót a Balokányligetért Összefogás civil szerveződés.

Ny. Sz. (Dunántúli Napló)

Ahogy arról lapunk beszámolt, az önkormányzat, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. és a civilek együttműködésével készült egy pályázat, amelyben 40 milliót igényeltek a leromlott állagú épület fejlesztésére – ehhez mindössze 5 százalékos önerő szükséges. A tervek szerint az épület alsó szintjén egy 90 négyzetméteres közösségi terület, olvasó-, információs és fogyasztói tér, büfé kap helyet.

A felső szinten, a galérián öt irodát alakítanak ki civil szervezetek számára, és mindehhez egy 100 négyzetméteres tetőterasz is készül. 2013 elején remélhetőleg már meg is kezdi működését a szolgáltatóközpont, amit egyesületek tartanak fenn.

A Balokányban egyébként nemrég megkezdődött a közvilágítás újbóli kiépítése is – a korábbit ugyanis gyakorlatilag szétlopták, illetve tönkretették. A civilek vállalták a terület gondozását, őrzését is.

Ny. Sz. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Balokány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!