Közélet

2015.08.01. 08:21

Baranyában és Zalában létesül ideiglenes befogadó állomás

A Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új ideiglenes befogadó állomások. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

MTI

A rendelet rögzíti, hogy a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Martonfa, valamint a Sormás közigazgatási területén fekvő ingatlanokon megvalósuló, új ideiglenes befogadó állomások építésére irányuló beruházásokkal összefüggő - a rendelet mellékletében meghatározott - közigazgatási hatósági ügyeket.

Ennek nyomán az érintett beruházásokkal összefüggésben nem kell beszerezni építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt, lefolytatni a településképi véleményezési eljárást, továbbá településképi bejelentési eljárásra sincs szükség.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán a kormányülés után jelentette be, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet. A pluszforrásból, amelyet a költségvetési tartalékból csoportosítanak át, sátortáborok létrehozására, lakott területen lévő befogadó állomások áthelyezésére is költenek - részletezte.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!