Közélet

2006.02.05. 10:11

Bécsben is első lett az Esclin Syndo

Pécs-Bécs | Ritka kellemes meglepetés a magyar zenei teljesítményt illetően, hogy egy pécsi zenekar nemzetközi pályán veszi kettesével a lépcsőfokokat. Az Esclin Syndo az osztrákok legnagyobb tehetségkutató versenyén, az ABC 2006-on már a legjobb 14 között van.

BAMA

Arról már korábban beszámoltunk, hogy magyarországi csapatokat első ízben vontak be a megmérettetésbe, és 186 jelentkező közül a pécsiek toronymagas elsők lettek az A38-as hajón. Azóta Bécsben is bemutatkozott a banda – osztrák részről egyébként több mint ezer együttes nevezett be a versenyre – és a kinti negyeddöntőben közel kétszer annyi pontot kapott az Esclin Syndo a szakmai zsűritől, mint a csoportmásodik. Pillanatnyilag úgy áll a vetélkedő, hogy ők az egyedüli magyar várományosai a május elsejei, Práter stadionban lezajló döntőnek, igaz, addig még a 14 zenekart március végén egy végső csatában lefaragják nyolcra. Itt befutni nemzetközi koncertturnét és mintegy 50 ezer eurónyi hangszertámogatást jelent. Részletek a Dunántúli Napló vasárnapi kiadásában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!