Közélet

2005.11.20. 17:47

Belehúznak a régészek

Az épülő M6-os autópálya nyomvonalán jövőre feszített tempóra készülnek a régészeti feltárásokat végző kutatók. – Az ásatáshoz alkalmatlan téli időjárás után a munka dandárja 2006-ban lesz, sőt akad olyan szakasz, amelynek a régészeti feltárása 2007-re marad – mondta el lapunknak dr. Kékes Ferenc, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

BAMA

Ugyanakkor leszögezte: amit vállaltak, azt eddig teljesítették is. Az idén dolgozó két régészeti csoport mellé azonban további hét csapat felállítása szükséges a munka felgyorsítására. A Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Nemzeti Autópálya Rt. július 20-án kötött szerződést az M6-M60-as gyorsforgalmi út baranyai szakaszát éritő hat régészeti lelőhely megelőző feltárására. A szajki munkálatokat novemberig kellett befejezni, a versendi határideje 2006 májusa, illetve júniusa, a monyoródié jövő év szeptembere, a belvárdgyulaié pedig június vége.
A 18,5 kilométernyi feltárandó szakasz 30-ra bővül nyolc újabb lelőhellyel: három Szemely közelében, öt Kozármisleny és Pécsudvard között van.
Bővebben a Dunántúli Napló hétfői számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!