Közélet

2013.06.10. 13:54

Bodrogi Gyula avatta fel az új pécsi lakatfalat

Újra van hová elhelyezni a függőzárakat Pécs belvárosában: a kétméteres acélcsövek által alkotott új lakatfalat a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) keretében adták át a baranyai megyeszékhelyen hétfőn.

B. A. (Dunántúli Napló)

Bodrogi Gyula színművész, a XIII. POSZT díszvendége avatta fel az új pécsi lakatfalat, és tette fel az első lakatot az acélcsövekből épített különleges modern építményre.

Megírtuk korábban: a legújabb lakatfalra amiatt lett szükség Pécsett, mert már a néhány éve e célra épített új lakatfal is megtelt. Amint az avatón Páva Zsolt pécsi polgármester fogalmazott, Pécs hagyományos szimbólumai mellett vannak olyanok, amelyek spontán alakulnak ki, ezek közt az első helyen áll a lakatfal.

A Janus Pannonius utca és a Sétatér találkozásánál, a Cella Septichora közelében emelt lakatfalat egy pécsi egyetemi ötletpályázat után valósították meg a győztes munka tervei alapján, amit egy pécsi vasipari vállalkozás, a Matró Kft. a saját költségén készített el. Az új falra mintegy hétezer lakatot lehet majd elhelyezni, ami akár másfél év alatt is megtelhet, ha a jelenlegi ütemben „lakatolnak” a pécsi és az ide érkező szerelmespárok.

A győztes negyedéves mérnökhallgató, Zöldhegyi Zoltán érdeklődésünkre azt mondta, hogy nagyon különleges érzés látni, hogy felépült, amit tervezett, és egy kis büszkeséget is érez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!