Közélet

2009.08.17. 10:17

Bosszú a lakássszövetkezeti elnök ellen?

Számos törvénysértéssel vádolják Nagy Emilt, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Szövetségének baranyai elnökét. Legutóbb egy névtelen levél kilenc pontban sorolta fel az elnök vélt bűneit.

B. Z. (Dunántúli Napló)

„Nagy Emil az Alkotmány a törvények és a Demokrácia Szakavatott, Gyilkolója!!!” Betű szerint így kezdődik egy levél, amit a Jókai Lakásszövetkezet, emellett a Lakásszövetkezetek és Társasházak Szövetségének baranyai elnöke kapott. Kilenc pontban sorolja fel a névtelen levélíró azokat az állítólagos törvénysértéseket, amiket szerinte az elnök elkövetett. Ezek: közgyűlési jegyzőkönyvek meghamisítása, a közös képviselők díjának önkényes megállapítása, a közös költséggel elmaradók elleni szankciók stb. Az ismeretlen hasonló tartalmú, hol rövidebb, hol hosszabb leveleket küldözgetett az ügyészségre, a munkaügyi központba, a Szociális Minisztériumba, a rendőrségre, legutóbb pedig a Dunántúli Napló szerkesztőségébe.

Nagy Emil bosszút sejt a háttérben, mégpedig olyanét, akit valamilyen sérelem ért – netán a tartozását hajtották be rajta. A Jókainak a szövetkezeti lakások esetében 3 millió, a társasházaknál 7 millió forint a kintlévősége, és ebben nincsenek benne a közüzemi tartozások. Az elnök állítja, hogy mindenkor a törvényességnek megfelelően működtek, a legutóbbi, két évvel ezelőtti könyvvizsgálat is ezt állapította meg.

A mostani feljelentéseknek mindenesetre lett annyi következménye, hogy a rendőrség gazdaságvédelmisei elbeszélgettek az elnökkel – az ügy enynyiben is maradt. Nagy Emil azt mondja: ha valakinek baja van a szövetkezet működésével, nyugodtan mehet az egyetlen illetékes fórumra, a bíróságra, ő nyugodtan áll minden eljárás elébe.

Az elnököt nem először támadják, megesett, hogy feljelentették számviteli fegyelem megsértéséért, az ügy három évig húzódott a bíróságon, bűncselekmény nem történt. De kapott már az üzenetrögzítőjére halálos fenyegetést is.

Címkék#Nagy Emil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!