Közélet

2011.07.19. 08:51

Botrányos temetés: széttört a koporsó, kiesett a holttest Siklóson

Pert indít egy gyászoló család egy temetés miatt Siklóson. Az elhunyt koporsója lezhant a sírba és széttört, a holttest pedig kiesett. A vállalkozó sajnálja a szerencsétlen esetet, a családnak kártérítést ajánlott.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Rendkívül szerencsétlen eset történt a közelmúltban Siklóson. Mint megtudtuk, úgy másfél hete egy temetésen, amikor a megboldogult koporsóját a kriptába engedték volna le, a kötelek elszakadtak, és a koporsó a mélybe zuhant, ott kettétört, a halott pedig kibukott a koporsóból. Nem kis riadalmat keltett mindez a családtagok, és a mintegy háromszáz fős gyászoló tömeg körében. De ezzel még korántsem ért véget a történet.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nem kis riadalmat keltett a gyászolók körében a szerencsétlen eset. A család kártérítést követel a temetkezési cégtől (képünk illusztráció)
[/caption]

A Dunántúli Napló megkereste az elhunyt fiát, Schrempf Jánost is, hogy ő, személyesen mondja el a tapasztaltakat, a városban ugyanis hamar a legvadabb pletykák kezdtek el terjedni. Ezek szerint az elhunyt férfin, a sokak által ismert siklósi központifűtés-szerelőn csupán egy pelenka volt, úgy tették a koporsóba, miközben az öltöztetésért is fizetett a család a helyi temetkezési vállalkozónak.

Fia azonban pontosította a hallottakat, elmondva azt is, hogy zárt koporsós temetést kértek, így a ravatalon sem nyitották fel a koporsót, amelyet a vállalkozóval előre kellett megbeszélni. Édesapján a koporsóban is volt ruha, ám az szerinte slendrián módon volt feltéve a holttestre, épp csak felhúzva, a nadrág nem volt megkötve, emiatt amikor a mélybe zuhanás után a hulla kiesett a széttört koporsóból, a nadrágja lecsúszott róla, és így derült ki, hogy a kórházban a férfire ráadott pelenka is még rajta van.

Ám nem csak a pelenkát nem vették le édesapjáról, de az egyéb kötszereket, tapaszokat sem a testéről, és nem is mosdatták meg, véres, véraláfutásos volt a teste, az arca az elhunytnak. Sajnos mindezeket lehetett fokozni is, meséli szomorúan a fiú.

A temetés ugyanis nemcsak folytatódott, de a történtek után a sírásók az apja testét hempergetve forgatták bele a koporsóba, fejjel lefelé, s a sárossá váló test összekoszolta a belső, hófehér bélést, majd úgy-ahogy leszögelték gyorsan a koporsó fedelét, és le akarták zárni, betonozni a kriptát is. Azaz, mondja a férfi, a temetkezési vállalkozó itt befejezettnek gondolta a temetést.

Csak ő keményen és határozottan felszólította a vállalkozót arra, hogy másnapra hozza helyre, amit csak helyrehozhat, és szűk családi körben rendezzenek egy új temetést. Ez így is történt, másnap reggel édesapja teste rendben, tisztán, szépen felöltöztetve feküdt egy ép koporsóban, majd a vállalkozó 100 ezer forintos kártalanítást is felajánlott a történtek miatt. Ezt nem fogadták el, hanem beperlik a vállalkozót, akinek a temetésért a kriptával együtt 600 ezer forintnál is többet fizettek, amelyből több tízezer forint az öltöztetésre és kikészítésre ment.

Nem bírta a kötél

Csak telefonon volt módunk szót váltani hétfőn az érintett siklósi temetkezési vállalkozóval, Horváth Lajossal, ám ő azt mondta, telefonon nem kíván a történtekről nyilatkozni. Amikor azonban arról érdeklődtünk, miként történhetett meg, hogy a koporsó a mélybe zuhant, annyit mégis elmondott, hogy ilyen véletlenül sem történhetett volna, ez megengedhetetlen, amit nagyon sajnál. Egyebet nem kívánt egyelőre az esethez fűzni.

Az elhunyt fia szerint a koporsó amiatt zuhanhatott a mélybe, mert a szükségesnél kevesebben és kevesebb kötéllel próbálták a koporsót leereszteni. Az eredeti temetésen két kötéllel négyen, a másnapi újratemetésen már hatan három kötéllel engedték le a koporsót.

Az elhunyt fia szerint a koporsó amiatt zuhanhatott a mélybe, mert a szükségesnél kevesebben és kevesebb kötéllel próbálták a koporsót leereszteni. Az eredeti temetésen két kötéllel négyen, a másnapi újratemetésen már hatan három kötéllel engedték le a koporsót. Nem kis riadalmat keltett a gyászolók körében a szerencsétlen eset. A család kártérítést követel a temetkezési cégtől (képünk illusztráció) -->

Címkék#Siklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!