Közélet

2010.03.11. 19:06

Csakazértis MDF - új jelmondat Dávid Ibolyától

„Csakazértis MDF”! Dávid Ibolya szerint ez a dacos kijelentés lett a párt jelmondata az ajánlószelvényeket begyűjtő kampány finisében.

K. F.

A csütörtöki sajtóbeszélgetésre Pécsre érkezett pártelnök ezzel elismerte, hogy még nincsenek a remélt pozícióban. Gondjaik akadtak Budapesten, feltehetően tíz megyében fognak területi listát állítani, Baranyában pedig két jelöltjük, dr. Habjánecz Tibor és dr. Füredi Péter adták le a szükséges számú ajánlószelvényt, valamint Komlón jött össze a szükséges 750 darab.

Dávid Ibolya leszögezte: a szelvények milliós számban való begyűjtése etikátlan, olyan, mintha valaki a svédasztalról lerámolná az összes ennivalót és hazavinné a szatyrában. Ez a magatartás a kis pártoknak kedvezőtlen, a kétpártrendszer felé visz. Pedig – mint a pártelnök mondta –, csupán az MDF-nek van az ország felemelkedését is szolgáló programja, melyet a honlapjukon is közzé tettek „Munka és méltóság...” címmel.

Kérdésünkre Dávid Ibolya elismerte, hogy a párt vezetőségének is része lehet fel-fellángoló belső vitákban, ám mint hangsúlyozta: „a tüzet a két nagy párt és a sajtó szítja, de nem baj. Tegyék. Országos listánk így is lesz, hiszen támogatottságunk 9-10 százalékos.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!