Közélet

2013.09.16. 19:13

Csaknem harmincan kértek segítséget a díjfizetéshez

A szolgáltató, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös programot indított nyáron az áramdíj megfizetésével küzdő szigeti háztartások megsegítésére.

M. B.

A már tartozást felhalmozottak közül azok, akiknek hatvan napnál nem régebbi elmaradásuk van, vagy akiknél már kikapcsolták az áramot, és a visszakapcsolás még nem történt meg, illetve azok, akik előrefizetős mérőórával rendelkeznek, és legalább harmincezer forintos tartozásuk van, az összeg felének megtérítésére pályázhatnak. (A másik felét nekik kell állniuk.)

Azok a fogyasztók is részt vehettek a programban, akik rendszeresen fizetnek ugyan, nincs tartozásuk, de nehéz anyagi helyzetben vannak. Ők legfeljebb tízezer forintot igényelhettek. Estükben augusztus vége volt a pályázat beadásának határideje, a további kategóriákban még október 15-ig kérhetnek segítséget az újmohácsiak, a sárhátiak és a homorúdiak. Bővebb információ a családsegítő szolgálat családgondozóitól kérhető, akik a pályázati anyag összeállításában is segítenek. Eddig huszonhat család élt a lehetőséggel, s valamennyiük kérelmét kedvezően bírálták el, azaz megkapták az igényelt támogatást.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!