Közélet

2006.04.23. 11:00

„Csendes” programokkal teltek az egyetemi napok

Pécs | Egy kis somogyi községből, Mernyéről indult a világhír felé a 25 éves, ifj. Fogarasi László, művésznevén Yonderboi. A hatalmas nemzetközi sikereket elért ifjú „teltsátras” koncertjével zárult az idei Pécsi Egyetemi Napok (PEN) rendezvénysorozat. A szervezők ezzel feltették a koronát a valóban nívós kínálattal jelentkező négynapos fiesztára.

Babos Attila - Dunántúli Napló

Teltsátras volt a koncert, hiszen a Zsolnay-gyár területén lévő két színpad egyikét négy fal közt, a másikat Budapesten, a Szigeten is évek óta – a korábban az egyhetes „zene-bona” miatt háborgó környékbeliek megelégedésére – alkalmazott hangszigetelt óriássátorban állították fel.

A hazai és pécsi, illetve baranyai könnyűzenei élet prominens képviselőit szinte kivétel nélkül felvonultató programokra tódultak is a különböző színes papírkarszalagokat (napi- és hetijegyeket) viselő fiatalok. Hogy csak haza beszéljünk, a Metallust, a Peet, a You Jane, az Esclin Syndo, a Space Shit, a 30Y mellett itt volt a Kispál és a Borz valamint a Kiscsillag is. A hangulat a remek biztosításnak és a profi szervezésnek köszönhetően egész végig nem is lehetett más, mint emelkedett és felhőtlen.

Az pedig, hogy tegnapi lapzártánkig egyetlen panaszos bejelentésről, vagy kisebb-nagyobb csetepatéról sem érkezett hír, minden érintett érdeme.

Címkék#PEN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!