Közélet

2011.06.11. 08:35

Decembertől nem utaztat a Pannon Volán Komlón?

Központi, kormányzati egyeztetések indulnak a tartósan veszteséges városi – köztük a komlói – helyi közlekedés problémáinak megoldására.

K. E.

Az ügy előzményeként a Komlón szolgáltató Pannon Volán Zrt. közgyűlése felhatalmazta dr. Horváth Zoltán vezérigazgatót, hogy a veszteséget megszüntető megállapodást készítsen elő a város önkormányzatával. Megnyugtató megoldás hiányában a közgyűlés azt is indítványozta, hogy a cég idén november 30-tól bontsa fel a várossal kötött szerződést.

– Az elmúlt élvben is 100 millió feletti, idén pedig várhatóan már 170 millió forint körüli vesztesége keletkezik a társaságnak a komlói helyi közlekedés bonyolításából. Ennek részben a város domborzati adottsága az oka, de sokkal inkább az egyes járatok alacsony kihasználtsága. Eddig hiába kezdeményeztük az ésszerűsítést, a veszteség nagysága azonban már nem tűri a halogatást – mondta lapunknak dr. Horváth Zoltán vezérigazgató.

A cégvezető elmondta, hogy a többi baranyai városban – Mohácson, Szigetváron és Siklóson – nincs hasonló problémájuk, igaz, a futásteljesítmény is meszsze elmarad a komlói egymillió kilométertől. A helyi alkudozáson túl a Volán most a tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a fejlesztési tárca és az önkormányzatok közötti egyeztetésben bízik.  

K. E. -->

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!