Közélet

2009.05.30. 14:08

Digitális Híd a baranyai Wifi Falvakban

A Wifi Falu program keretében „bedrótozott” falvak közül háromban, Sellyén, Királyegyházán és Nagyharsányban is rendeztek pénteken Digitális Híd vándorfesztivált.

K. E.

A még 2004-ben elindított program állomásain – jellemzően 3000 főnél kisebb lakosságú kistelepüléseken – a Magyar Telekom önkéntesei tartanak az internethasználattal kapcsolatos kedvcsináló előadásokat, egyénre szabott oktatást és gyerekvetélkedőket. A mostani program részeként a regionális munkaügyi központok munkatársai mutatták meg, hogyan segíthet az internet az álláskeresésben. A tegnapi fesztiválprogramok előzményeként tíz dél-baranyai faluban több mint 200 számítógépet és internetállomást szereltek fel a Wifi Falu program keretében.

A Microsoft Digitális Írástudás programját képzett oktatók mutatták be a helyszínen. A programot a megyei CISZOK-hálózat képző központjai rendszeresen oktatják, 3 napos, civil szervezeteknek ingyenes kurzus keretében. A Digitális Híd program céljai több területen is érintkeznek a Wifi Falu törekvéseivel, logikus tehát, hogy a program legújabb állomásai olyan falvak, ahová a szervezők köre vitte el az internetet. Azt remélik, hogy a Digitális Híd program tovább növeli az internetezési kedve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!