Közélet

2010.09.30. 08:58

Dr. Keresztes László Lóránt, LMP: „Olyan csapat kell, amely tiszta lappal indul...”

A városban többé ne legyenek tikosított szerződések, és az önkormányzat működése, gazdálkodása átláthatóvá váljon.

DN

Dr. Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politika polgármesterjelöltje 35 éve született és világ- életében Pécs nyugati részén lakott. A megyeszékhelyen végezte iskoláit, itt járt egyetemre, később itt szerzett doktori fokozatot. Jelenleg térinformatikusként és szervezőként dolgozik, s amint azt lapunknak elmondta, boldog házasságban él, kislányuk mellé heteken belül megszületik a kisfiuk is.

[caption id="" align="alignleft" width="168"] Dr. Keresztes László Lóránt
[/caption]

Az idei esztendő tavaszáig nem foglalkozott politikával, nem is volt tagja egyetlen politikai pártnak sem. A Lehet Más a Politika párthoz azért csatlakozott, mert belátta, hogy a várost eddig vezető pártok nem képesek hatékony válaszokat adni az előttünk álló társadalmi, gazdasági és környezeti kihívásokra. Meggyőződése szerint most szemléletváltásra van szükség a pécsi városvezetésben. Egy olyan csapat kell, amelynek tagjai politikai értelemben tiszta lappal indulnak, de kellő szaktudással, lelkesedéssel és elhivatottsággal rendelkeznek. Az LMP csapata ilyen: a jelöltjeik között van orvos, tanár, közgazdász, de a társadalom minden egyes csoportját igyekeznek képviselni. Számukra a fiatalok sorsa ugyanolyan fontos, mint a nyugdíjasoké. Céljuk, hogy Pécsett végre valódi fejlődés indulhasson el, minden itt élő polgár érdekében.

Keresztes László Lóránt leszögezte: a választáson induló pártok közül elsőként készítették el pécsi választási programjukat, melyben kiemelt helyen foglalkoznak azzal a súlyos örökséggel, amellyel a következő városvezetés majd elkezdi a munkát. Pécs Megyei Jogú Város önkormányzata ma országosan a legjobban eladósodott önkormányzat. Az LMP olyan megoldást kíván találni a város adósságállományának kezelésére, amely mellett az alapvető közszolgáltatások nyújtása nem szenved csorbát. A városnak hitelező bankokkal olyan új megállapodásokat szeretnének kötni, amelyek által növekszik a város mozgástere, így lehetőség nyílik a gazdaság élénkítésére és a helyi adóbevételek növelésére.

Programukban kiemelték, hogy a város jövőjét meghatározó a munkahelyteremtés támogatása, hiszen napjaink legfontosabb kihívása, hogy az itt élők munkahelyhez jussanak, és bátran tervezhessék jövőjüket. Ennek eléréséhez gyökeres fordulatra van szükség, hiszen még az elmúlt évben is több száz fővel nőtt a munkanélküliek száma a városban.

El fogják készíteni Pécs város átfogó közlekedési koncepcióját a közösségi közlekedés rendszerének teljes átszervezésével. Olyan megoldást szeretnének kínálni, amely nem terheli jelentősebb összegekkel a város feszes költségvetését, mégis pozitív fordulatot jelent az utasok kiszolgálásában. A közlekedési szövetség-, és a tarifaközösség kialakításában hisznek. A városi peremkerületekben élőknek lehetővé kell tenni, hogy közvetlen járattal érhessék el a belvárost.

Dr. Keresztes László Lóránt polgármesterként a város összes polgárát kívánja szolgálni, arra is készen állva, hogy hiteles ellenzékként erős kontrollt biztosítsanak. Az LMP pécsi frakciója garancia lehet arra, hogy a városban többé ne legyenek titkosított szerződések, és az önkormányzat működése, gazdálkodása átláthatóvá váljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!