Közélet

2009.06.13. 18:24

Dragan Alekszics után Thomas Kelley is Szolnokra ment

Dragan Alekszics után a Pécs VSK-Pannonpower irányítója is a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatához szerződött. A pécsi kosárcsapat amerikai légiósa 2005-től három éven át már játszott a piros-feketéknél, sőt, a két évvel ezelőtti bajnok és egyben kupagyőztes csapat meghatározó játékosa volt.

FZ

Thomas Kelley a 200862009-es idényben csatlakozott a pécsiekhez, ahol gyorsan az egyik legjobb kosarasává vált – ő dobta a legtöbb pontot és ő adta a legtöbb gólpasszt is. Bár szerződése még egy évre Pécsre kötötte volna, Sztojan Ivkovics szakmai igazgató távozása után azonban (Dragan Alekszicshez hasonlóan) elfogadta a Tisza-parti csapat ajánlatát, s a következő két idényben a szolnokiakat erősíti majd.

 

A pécsi csapat szurkolóinak mindazonáltal nem kell pánikba esniük: a héten a vezetőség Kmézics Zorán személyében megtalálta a gárda vezetőedzőjét, azaz elkezdődhet a jövő idény csapatának kialakítása. A szakvezető lapunknak adott első nyilatkozatában megerősítette: legfontosabb feladata a csapat magyar magjának kialakítása lesz. A kupagyőzelmet hozó idény csapatából egyelőre ugyan hivatalosan csak ketten (Alekszics és Kelley) távoztak, ám több eligazolás is valószínűsíthető, így például Grebenár Péter Szolnokra, Tóth Norbert Kecskemétre költözése. Az első pletykák ezen felül arról is szóltak, hogy Sztojan Ivkovics viszi magával az Univerhez Wittmann Krisztiánt, Dénes Gábort és Bencze Zoltán is, ám ők egyelőre még nem írtak alá sehova. A 2008/2009-es keretből jelenleg öt játékos (Kovács Péter, Hosszú Gergely, Eilingsfeld János, Lepsényi Ádám és Czigler László) marad biztosan a Pécsi VSK-Pannonpower csapatánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!