Közélet

2005.12.07. 14:12

Drágul a buszjegy és a meleg

Pécs | Több jövő évi áremelésről is dönthet december 15-ei ülésén Pécs város közgyűlése.

BAMA

Juhász István, a gazdasági bizottság szocialista elnöke elmondta, a szakbizottság már határozott a kérdésben, javaslatuk szerint januártól 3,7 százalékkal növekednének átlagosan a tömegközlekedés tarifái. Bár ősszel már emelkedett a buszjegyek, bérletek ára, januártól ismét drágulásra lehet számítani, az indok pedig részben „ismerős”: az üzemanyagok költségei várhatóan 2006-ban is magasabbak lesznek.
Noha a távfűtéses lakásban élők általában nyáron, azaz nem a fűtési szezonban szoktak szembesülni azzal, hogy több lesz a rezsiköltség, jövőre ők is januárban számíthatnak a drágulásra. A bizottsági elnök kifejtette, a távhő termelői árának növekedése miatt javasolták az átlagosan 3 százalékos januári áremelést (ez a különböző fűtési rendszerben élőknek eltérő nagyságú növekedést jelent a tervek szerint), mivel a szolgáltatót ez a tétel rendkívül komolyan érinti. Ugyancsak emelkedhetnek a kéményseprés díjai is, ha a közgyűlés jóváhagyja, itt azonban a fizetendő összeg gyakorlatilag nem változik, a januártól központilag életbe lépő áfa-csökkentés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!