Közélet

2016.04.10. 15:57

Dubaiban nyert fődíjat a kocsi

A komlói veterán autó 1961 óta van a Schneider család birtokában

K. E. I. (Forrás: facebook, Schneider Virág)

 Best of Show fődíjat nyert Dubaiban egy komlói veterán autó – számolt be a sikerekről a komlomedia.hu. Az Emirates Classic Car fesztivált az Egyesült Arab Emirátusban, Dubai leghíresebb főútján rendezték meg a napokban – a fődíjat pedig a komlói Schneider Zoltán és barátja, Tóth László nyerte el 1961-es Škoda Felicia veterán autójukkal. A kocsi a Schneider család tulajdonában van 1961 óta, a gépkocsit Pécsett vásárolták. Mivel az eredeti alkatrészekkel felújított matuzsálem túl értékes ahhoz, hogy saját kerekein guruljon le a verseny színhelyére, konténerben szállítva, harminc napos út során érkezett meg Dubaiba.



A versenyen való részvételt egyébként már két éve tervezi a páros, az autó felkészítése háromezer munkaórát vett igénybe. Költségei egy középkategóriás új autó árával vetekednek. A komlói Škoda kilencvenkilenc százalékban eredeti alkatrészekkel indult a megmérettetésen, ami végül nyerőnek bizonyult. A páros elmondása szerint hihetetlen élmény volt begurulni a vörös szőnyegen a díjátadóra, és átvenni a fődíjat, amit a svájci székhelyű Nemzetközi Veteránautó Szövetség képviselője adott át.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!