Közélet

2012.03.13. 19:56

Ebösszeírás: az interneten is jelentkezhetnek a gazdák

Az adatszolgáltatás kötelező, az ezt megtagadókat megbüntethetik. Pécsett a tervek szerint heteken belül útrakelnek a kérdezőbiztosok.

M. B. (Dunántúli Napló)

Amint arról beszámoltunk, „kutyanépszámlálás” kezdődik Pécsett és más baranyai településeken is.

Az adatszolgáltatás kötelező, az ezt megtagadókat megbüntethetik. Pécsett a tervek szerint heteken belül útrakelnek a kérdezőbiztosok. A városháza tájékoztatása szerint elképzeléseik között szerepel az is, hogy az interneten, illetve levélben is számot adhatnak kutyáikról a tulajdonosok. Ugyancsak a kutyákhoz kapcsolódó hír, hogy megyeszerte március 15-én kezdődik a kötelező eboltás, ami a megszokott helyeken május 31-ig végeztethető el.

Pécsett júliustól közterületen csak egyedi elektronikus azonosítóval ellátott kutyákat lehet sétáltatni, az állatokat három hónapos koruk után kötelező chippel ellátni. A beavatkozás az eboltással egyszerre is elvégeztethető, a díja 3500 forint. Az oltás ugyanennyibe kerül, a kötelező féregtelenítésért tíz kilogrammonként kétszáz forintot kell fizetni.  

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!