Közélet

2013.06.04. 18:07

Egy éven át ehetnék a Magyarok Kenyerét

Az augusztus 20-án tartandó kenyérszentelésen és ünnepségen a résztvevők a nemzeti önazonosságot és a közösség erejét tapasztalhatják meg.

B. A. (Dunántúli Napló)

– Évről évre egy kicsit előrelépünk, az első évben megpróbáltuk, tavaly már többet tudtunk adni, és szélesíteni a nemzeti összefogást, most pedig azt szeretnénk, hogy a múlt évi adomány dupláját, 25 tonna után 50 tonna búzát sikerüljön összegyűjtenünk – mondta tegnap sajtótájékoztatón a Nemzet Kenyere program ötletadója, Korinek László pécsi jogászprofesszor.

Páva Zsolt polgármester közölte, hogy az elnevezést a Magyarok Kenyere névre változtatták. Az immár hagyományosan Pécsett, augusztus 20-án tartandó kenyérszentelésen és ünnepségen a résztvevők a nemzeti önazonosságot és a közösség erejét tapasztalhatják meg, amelyre egyre ritkábban nyílik mód modern világunkban. Mint elmondta, a Magyarok Kenyere ünnepség kiemelkedő programmá vált a Kárpát-medencei magyarság számára.

Idén is rendez gyűjtést a Pécsi Jótékony Nőegylet, amelyet hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésére fordítanak, a felajánlott búza egy részét pedig a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványnak biztosítják. Azt szeretnék, ha a 2300 gyermeket gondozó alapítvány teljes évi kenyérszükségletét fedezhetné az adomány.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!