Közélet

2014.02.07. 15:22

Egyetemi színjátszás, zene és tánc

A Pécsett tanulók rengetegféle elfoglaltság közül választhatnak. (x)

BAMA

Ha már eldöntötted, hogy milyen képzés érdekel, de bizonytalan vagy az egyetem választásában, akkor jó tanács, hogy az oktatás színvonala mellett vedd szemügyre az egyetemnek otthont adó város légkörét, hangulatát is; nézd meg, milyen kulturális és szórakozási lehetőségeket kínál számodra, és hogyan tudod majd hasznosan és élvezetesen eltölteni benne életed valószínűleg legszebb éveit!

Felvillantásszerűen álljon itt néhány példa, amiért megéri Pécsett egyetemistának lenni.

Kezdjük a bemutatást az egyetemi kultúra egyik bástyáját képező Janus Egyetemi Színházzal, mely az ország egyik legjelentősebb egyetemi színjátszótársulata. Több példával igazolható, hogy a diákszínészek a profik között is megállják a helyüket, hiszen Pécs művészei között többen a JESZ-ben kezdték pályafutásukat.

Az országban egyedülálló kezdeményezés a Táncoló Egyetem, amely az évek során semmit sem veszített népszerűségéből. Az érdeklődők átlagosan tizenötféle tánc- és mozgáskurzuson vehetnek részt, a latin táncoktól a különböző néptáncokon át egészen a hiphopig.
A 2012-ben indult Zenélő Egyetem is rengeteg hallgatót vonz, mely a populáris zenével, és annak különböző aspektusaival foglalkozó egyetemi kurzusok mellett tutori rendszert is működtet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!