Közélet

2006.10.30. 19:43

EKF: belvárosi robbantgatás ellen a műemlékvédők

Pécs | Derűlátó a városvezetés, mert úgy gondolja, hogy az eddigi nehézségek és megoldatlan problémák ellenére, feszített munkával ugyan, de 2010-ig az EKF mind az öt kulcsprojektje elkészül. Legalábbis ez derül ki Tasnádi Péter polgármester az Esseni Fényfesztivál megnyitója utáni nyilatkozatából.

BAMA

A jövő héten kiírják a koncertterem tervpályázatát, amely végül mégis a Balokány teniszpályáin kaphat helyet. Ha időközben kiderülne, hogy a helyszínen lévő egykori sírokat nem lehet áthelyezni, akkor új helyszínt keresnek a létesítménynek, mondta a polgármester.
Bizonyos szempontból komolyabb gondok adódnak a Nagy Kiállítótérrel kapcsolatban, amelyet eddig a Papnövelde utcai műemléképület udvarába besüllyesztve gondolták el a város és a megye vezetői. A középkori kőbánya területén ugyanis több emeletnyi sziklát kellene kibontani, de Tasnádi Péter szerint egy kevésbé ismert robbantásos technológiával a kő biztonságosan kitermelhető.
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal azonban nem kívánja engedélyezni erre a helyszínre a kiállítóteret, információink szerint szívesebben látná azt a Káptalan utcában, a Vasarely Múzeum melletti telken, amely azonban egyházi tulajdonban van.

További részletek a keddi Dunántúli Naplóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!