Közélet

2009.09.01. 08:25

Elbocsátották a pécsi reptér vezetőjét

Megszüntette Ács Gyula, a Pécs-pogányi Repülőteret Működtető Kft. ügyvezetőjének munkaviszonyát a társaság taggyűlése hétfőn - közölte Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere.

M.B.

Hétfő este a pécs-pogányi repteret működető kft. taggyűlése zárt ülésen azonnali hatállyal és rendkívüli felmondással vált meg az ügyvezetőtől, Ács Gyulától, miután az önkormányzat pénzügyi osztálya és egy könyvvizsgáló is súlyos számviteli szabálytalanságokat talált a pécsi, és a Baranya megyei önkormányzat többségi tulajdonában lévő reptér működtetésével összefüggésben.

Ács Gyulának nem jár végkielégítés. Páva Zsolt, Pécs polgármestere már hetekkel ezelőtt kezdeményezte Ács Gyula leváltását. A tulajdonostárs, a megyei önkormányzat ezt támogatta, a cég július végi taggyűlésén mégsem mentették fel. Akkor úgy határoztak, a reptér működésének teljes átvilágítására van szükség, s ezzel megbíztak egy könyvvizsgáló céget. A szakértői jelentés elkészülte után került sor hétfőn az újabb taggyűlésre, ahol megszületett a döntés.

Úgy tudjuk, a könyvvizsgáló több problémát is feltárt a kft.-nél, például a 2006-os könyvelésében a mérlegként kimutatott hárommillió forintos nyereség valójában veszteség volt.

A repülőteret a jövőben Dragovácz Márk vezeti, többek között az lesz a feladata, hogy csökkentse a reptér veszteségeit – ebből következően, bár korábban felmerült, nincs napirenden a légikikötő ideiglenes bezárása. Nagy Csabát, Pécs alpolgármesterét kedden nem sikerült elérnünk.

Ács Gyula lapunknak azt mondta, egyelőre nem határozott arról, bírósághoz fordul-e menesztése miatt. Amint mondta, az újabb, most lezárult vizsgálat a könyvelésben talált problémát. Kifejtette, a most kifogásolt mérleget a cég könyvvizsgálója készítette, így az lehet a kérdés, kinek van igaza. Hozzátette, úgy gondolta, a számok egzakt dolgok, de most kiderült, mégsem így van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!