Közélet

2011.08.02. 16:42

Eléggé nehezen állt össze az NB III.

Összeállt a labdarúgó NB III. Dráva-csoport megyei I. és I. B osztály mezőnye, a Dráva-csoportban már elkészült a sorsolás is.

Horváth L.

Izgultak is a Magyar Labdarúgó Szövetségben, mert nehezen jött össze a mezőny az NB III-ban. Az MLSZ ragaszkodott a hat csoporthoz, mindegyikben 16 csapatot szeretett volna, de végül is kevesebben lettek, összesen 93-an. A hat csoport megmaradt, ám a pénzhiány nagy úr, így az erőfeszítések ellenére csupán háromban (Alföldi, Duna, Tisza) tudtak 16 együttest összeszedni, a többiben (Bakony, Dráva, Mátra) 15-en lesznek.

A Dráva csoportban a legutóbbi idényben hat baranyai együttes szerepelt, most csak négy lesz, a Szentlőrinc, a Komló, a PMFC II. és a Mohács. A Pogány, a Bóly és a megyebajnok Sellye itt folytathatta volna, ám nem vállalták, a Bogád kiesett és ebbe beletörődött. A szintén búcsúzó Mohácsi TE és a Komló azonban szándéknyilatkozatot tett, amiben jelezte: elindulna, ha nem lesz elég csapat és fel kell tölteni a létszámot. A mohácsiakat és a komlóiakat végül is visszavették.

A Dráva-csoport azért lesz 15-ös, mert a Nagykanizsát áttették a Bakonyba, mert enélkül ott csak 14-en lettek volna. Az NB III-as bajnokság augusztus 20-án kezdődik, a sorsolást már el is készítették. Egy-egy klub minden fordulóban szabadnapos lesz, először a Komló. A nyitány tervezett baranyai párosítása: Nagyatád – Mohácsi TE, Bátaszék – Pécsi MFC II., Szentlőrinc – Bölcske.

A baranyai felnőtt első és második vonal beosztását is befolyásolta a Mohács és a Komló sorsa. Miután eldőlt, hogy szerencséjük van, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságán is elkészült a beosztás. A megyei I-ben és az I. B-ben is sikerült 16-16 indulót összehozni.

– Nem annyira kapós a megyei első osztály, mert öt utánpótlásgárdát (U7, 9, 11, 16, 19) is kell indítani, márpedig ennek a követelménynek nem mindenhol tudnak megfelelni – mondta Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága vezetője.

Az I-ben és az I. B-ben is augusztus 20-án kezdenek, a rajt előtti ligaértekezlet augusztus 11-én lesz.

A sikeres szövetségi szervezőmunkának is köszönhetően marad 2x16-os a megye II., míg a III. osztályra 24-en jelentkeztek, így utóbbiban valószínűleg három 8-as csoportot alakítanak ki, és a bajnokságban mindenki négyszer játszik majd a másikkal. Az egész sorsolás a jövő hét elejére lesz készen.

Van, ahol megszűnt a felnőtt foci, másutt ismét van csapat és benevezték

Szomorú, hogy néhány településen a legutóbbi idényhez képest nincs már foci, így Sásd és Kovácshida a megyei I. B-ből, Zádor, Patapoklosi, a Tornádó, a Borjád és az Union Himes a megyei III-ból tűnt el. Ugyanakkor örömteli, hogy Mozsgón, Lovászhetényben és Szentegáton újra van csapat, mind alulról kezdi, a megyei III-ban indul.

A körülbelül ezer lelket számláló Mozsgón 2005-ben szűnt meg a felnőtt csapat, most újjáalakult.

– Az új polgármester, Kovács Zsolt szívügye a foci, neki sikerült megteremteni az anyagi hátteret – mondja Csizik Zsolt, a sportegyesület elnöke, aki 2007-től kezdve tölti be ezt a tisztet. – Visszajöttek azok a mozsgói játékosok, akik legutóbb Szentlászlón, Csertőn és Szigetváron játszottak. A keret nyolcvanöt-kilencven százaléka helybeliekből áll, az edző Horváth István, ő utoljára Szentlászlón ténykedett.

Horváth L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!